۱ تیر ۱۳۹۰، ۱۰:۲۳

گزارش نشست خبری/

انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان یک نهاد سیاسی صنفی است

انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان یک نهاد سیاسی صنفی است

به گفته حسن اختری دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان، این انجمن یک تشکل صرفا صنفی نیست بلکه به دلیل صدور مجوزش از ماده 10 احزاب یک نهاد سیاسی صنفی است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حسن اختری دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان، عصر دیروز سه‌شنبه 31 خرداد با حضور خبرنگاران در دفتر انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان برگزار شد.

اختری در این نشست که با محوریت موضوع انتخاب هیئت مدیره و بازرسان این انجمن برگزار شده بود، گفت: انتخابات پیش رو هفتمین دوره انتخابات هیئت مدیره انجمن است. تا به حال 6 دوره 2 ساله در انجمن برگزار شده است که از امسال با توجه به اصلاحاتی که سال قبل تصویت شد، دوره مدیریتی انجمن به 3 سال ارتقا یافته است.

وی افزود: انتخابات انجمن، از آن‌جاییکه یک تشکل حزبی و سیاسی است و متعلق به قشر فرهیخته روزنامه‌نگاران و اهالی قلم است، اهمیت بالایی دارد. در 2 دوره گذشته پنجم و ششم،‌ مشارکت بسیار خوبی را از اعضای شاهد بودیم و پیش‌بینی می‌کنیم امسال هم رقابت جدی خواهد بود. از اعضای پیوسته انجمن درخواست دارم با آمادگی کامل و احساس تعهدی که نسبت به سرنوشت انجمن دارند، در مجمع مشارکت فعالی داشته باشند و افرادی را که مورد وثوقشان هستند، انتخاب کنند. انتخابات و حضور پر رنگ احزاب و تشکل‌ها یکی از نمودهای دموکراسی است. به هر حال هر کسی به فردی که باب میل و مورد اعتمادش است، رای می‌دهد.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان ادامه داد: از روز چهارشنبه اول تیر، فرم‌هایی که برای ثبت نام داوطلبان آماده شده، روی سایت انجمن قرار می‌گیرد و داوطلبان می‌توانند از آن‌ها پرینت گرفته و فرم تکمیل‌شده را به همراه مدارک مورد نیاز به دفتر انجمن تحویل بدهند و رسید دریافت کنند. درخواستم این است که فرم را کاملا پر کرده و مدارک را نیز بدون کم و کاست تحویل بدهند. برای تحویل فرم و مدارک تا پایان زمان اداری روز یکشنبه 5 تیرماه فرصت هست.

اختری گفت: تصوراتی درباره انجمن وجود دارد که صحیح نیست. از جمله این که انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان، یک تشکل صنفی تلقی می‌شود در حالی که چنین نیست و این انجمن یک نهاد سیاسی صنفی است. ما مجوز خود را از ماده 10 احزاب دریافت کردیم. بنابراین تنها یک تشکل صنفی متعلق به روزنامه‌نگاران نیستیم که بتوانیم همه نیازهای این قشر را پاسخگو باشیم. در ضمن دوستانی می‌توانند درخواست عضویت در انجمن را بدهند که شرایط عضویت را خوانده و به آن‌ها التزام کامل داشته باشند.

کتابخانه مرکزی و کانون روزنامه‌نگاران جوان افتتاح می‌شوند

وی در ادامه گفت: انجمن فعالیت‌هایی هم در دست اقدام دارد که قصد دارد در روزهای آینده شاهد افتتاحشان باشد. یکی از این برنامه‌ها افتتاح کتابخانه انجمن و برنامه دیگر تشکیل کانون روزنامه‌نگاران جوان است. شرایط برای افتتاح کتابخانه آماده است و فقط منتظر وقت دادن از طرف وزیر ارشاد برای مراسم افتتاحیه هستیم. پیش از این 31 خرداد را پیشنهاد دادیم که آقای وزیر برای این روز وقتشان پر بود. با توجه به این که انجمن با حمایت‌های وزارت ارشاد پا گرفته است، اخلاق حکم می‌کند، کتابخانه و کانون روزنامه‌نگاران جوان با حضور وزیر ارشاد افتتاح شود.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان درباره کانون روزنامه‌نگاران جوان گفت: این کانون در کتابخانه مرکزی انجمن شکل خواهد گرفت و مرکزی برای پاسخگویی به افرادی است که استعداد روزنامه‌نگاری و کار در عرصه مطبوعات را دارند. چون بخشی از روزنامه‌نگاری اکتسابی است و بخش دیگرش به هنر و توانایی درونی فرد برمی‌گردد. مهمتر این که برای دانشجویانی که رشته‌های دانشگاهی مرتبط را به پایان برده‌اند امکان تحصیل تجربی وجود ندارد و دانشجویان ما فقط مطالب را تئوریک می‌آموزند. کانون حتی می‌تواند محل پاتوق و نشست‌های روزنامه‌نگاران باشد. خبرنگار می‌تواند قرار مصاحبه یا گفتگو در این محل داشته باشد.

اختری درباره این که آیا این کانون در موازی‌کاری با سرای روزنامه‌نگاران قرار دارد یا نه؛ گفت: با توجه به تعداد جمعیتی که علاقه‌مندان کار مطبوعاتی دارند، اگر ده‌ها کانون مانند این کانون تاسیس شوند، باز هم جای کار وجود خواهد داشت و جا برای هیچ نهادی تنگ نخواهد شد.

وی درباره موضوع اعطای امتیازهایی چون آرم طرح ترافیک یا حق مسکن به خبرنگاران و روزنامه‌نگاران عضو در انجمن گفت: وقتی از ماده 10 احزاب مجوز می‌گیریم یعنی جنبه‌های کاری سیاسی بر صنفی غلبه دارد. پیگیری این مسائل با نهادهای صنفی است. این را هم بگویم که اصلاحاتی در اساسنامه شورای راهبردی صورت گرفته است که یکی از آن‌ها به این شرح است: افرادی که پیش از این برای عضویت در هیئت مدیره انتخاب می‌شدند، مشاغل دیگری هم داشتند. طبق اصلاحات اعمال شده، تقسیم‌ کار صورت گرفته و یک هیئت اجرایی زیر نظر مدیر اجرایی با پیشنهاد دبیر کل و تصمیم هیئت مدیره، اعضای هیئت مدیره با حکم دبیرکل انتخاب می‌شوند.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اعطای مدرک به اعضایی که درانجمن دوره می‌بینند، گفت: به نظر ما باید در روزنامه‌نگاری مانند حکمای قدیم بود و خبرنگار، نسخه‌ای بپیچد که تضمین شده باشد. دوستانی که در انجمن دوره می‌بینند، امیدواریم تبدیل به نیروهای حرفه‌ای شوند که سریعا وارد بازار کار شوند. با این حال مشغول مذاکره با ارشاد هستیم تا مدارک معتبری برای دوره‌های آموزشی انجمن در نظر گرفته شود.

در آینده یقینا موضع‌گیری می‌کنیم

اختری در بخش دیگری از سخنانش گفت: انجمن یقینا در آینده موضع‌گیری خواهد داشت. ولی نحوه ورودش به مسائل در شورای راهبردی و در قالب پیشنهاداتی که از طریق دبیرکل مطرح می‌شود، در شورای راهبردی مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از رسیدن به یک موضع واحد، موضع‌گیری اتخاذ خواهد شد. یکی از وظایف شورای راهبردی که آینده باید آن را به عهده بگیرد، داوری میان هیئت مدیره و اعضای انجمن است تا حقی ضایع نشود.

وی در پایان اشاره کرد: انتخابات هیئت مدیره زیر نظر اداره کل سیاسی وزارت کشور برگزار می‌شود و ما به عنوان مجریان آن سعی کردیم تهمیداتی داشته باشیم که هم اعتماد سازی صورت بگیرد و هم فرصت حضور برای آحاد اعضا فراهم شود. البته وزارت کشور تاکید دارد، در احزاب فقط با حضور خود اعضا رای اخذ شود. ولی در سنوات گذشته با توجه به آیین‌نامه داخلی، اعضای داخلی می‌توانند نیابت دو نفر را به عهده بگیرند. به این ترتیب افرادی که شرکت در انتخابات برایشان مقدور نیست، می‌توانند فرم را از سایت دریافت کرده و کسی که مورد اعتمادشان است، فرم را با امضای زنده و نه به صورت نمابری، پر کند. در ضمن پر کردن هر فرمی غیر از فرم انجمن، قابل قبول نیست.

کد خبر 1341245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha